Nega kože u trudnoći – STRIET i MUSTELA

Friday, November 8, 2013 0
Kada sam saznala da sam trudna po prvi put znala sam da me čekaju ogromne promene, što fizičke što hormonalne. Ali nisam znala da će mi koža postati toliko osetljiva. Inače imam normalnu kožu i u prva dva meseca trudnoće sam mleko za telo za normalnu kožu samo zamenila mlekom za telo za suvu kožu.

Protiv strija sam se borila već od nekog drugog-trećeg meseca trudnoće tako što sam svakodnevno posle tuširanja mazala Striet i to ne samo stomak (većina žena misli da se koža širi samo na stomaku) već bukvalno od grudi do kolena. Rezultat je bio odličan do nekog osmog meseca trudnoće, kada sam na zadnjici primetila par crvenih linijica (nije ih bilo više od 10-15) ali ipak sam se čudila kako sam i pored sve te nege uspela da zaradim i poneku striju. Nisam se puno ugojila tokom trudnoće, svega nekih 10-11 kg.
 
Ono što je dobro kod Strieta je to što preventivno deluje na nastanak strija ali i uklanja postojeće strije. Nastavila sam da mažem striet i posle porođaja i posle neka 3 meseca i te crvene linijice su nestale!
Odličan proizvod, prirodan (jako bitno da je dozvoljena primena u trudnoći) i veoma pristupačan, cena negde između 600 i 700 dinara.
Negde u petom mesecu trudnoće sam dobila neki osip po rukama, kao ekcem, i morala sam da posetim dermatologa. Ispostavilo se da je u pitanju bio pad imuniteta (trudnjače su jaaako osetljive) ali i da koristim kozmetiku koja je puna alergena. Na preporuku dermatologa počela sam da koristim Mustela mleko za intenzivnu hidrataciju, koje je namenjeno nezi kože u trudnoći. Cena je bila negde između 2200 i 2400 dinara za 200 ml. Mogu da kažem da vredi svaki dinar i da bolje mleko za telo u životu nisam koristila. Odlično je što može da se koristi i nakon porođaja i tokom dojenja.
izvor:  www.mustela.fr
Mustela inače ima odlične proizvode za negu tokom trudnoće, nakon porođaja, ali osnovna im je nega kože kod beba (pisaću i o tome). Mustela takođe ima neke kreme i serume protiv strija ali im se cena kreće oko 4000 dinara, tako da ih sigurno neću probati u skorije vreme (a nije da ne bih želela).
Sada sam trudna po drugi put i imam problem da nađem Mustela mleko za telo (ostalih proizvoda za negu ima), tako da koristim Eucerin, ali o tome u narednom postu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0
6 Comments
 • Lidija Tanja
  December 4, 2013

  Sad sam morala i ovaj post da pročitam :)
  Čula sam već za taj Striet ali ga na sreću još nisam koristila 😀
  Lidija

 • Smizletina
  December 4, 2013

  E neka si 😀 U životu dođe doba kada i Striet mora da se proba hahaha 😉 Pazi i Mustela ima neku kremu ili neki serum protiv strija, al mi stvarno bilo mnogo 4000 da dam u tom trenutku, kad već Striet radi posao…

 • Lenka
  December 11, 2013

  Ajme super i za ovo! Bilježim sebi! 😀

 • Coka Radojičić
  June 1, 2014

  A reci mi koliko je delotvoran kod vec postojecih strija!!? Imam tu sposobnost da brzo nabacim par kilograma,ali jos brze mi spadnu,ali me nervira to sto po zadnjici imam ove bele linice!! :( Probala bih i ovaj proizvod,ali sta ti mislis?? :) Hvala.

 • Smizletina
  June 1, 2014

  Ja imam neke stije, tipa od pre deset godina i čini mi se da su manje vidljive. Nije kod mene to strašno, veoma su tanke i svetle, jedva se i vide, ali se ipak vide. Mislim da vredi probati, samo maži redovno svaki dan, sigurno ćeš primetiti neko malo poboljšanje, ali mislim da je nemoguće ukloniti ih u potpunosti. Meni su se pojavljivale one crvene linije i povukle su se (ja verujem da je od mazanja :))

 • Coka Radojičić
  June 2, 2014

  mmm,dobro ubedila si me,moram ga probati!! Hvala puno na odgovoru!! :)

Leave a Reply