Please assign a menu to the primary menu location under menu
Beba

Mustela kozmetika za bebe

 Evo jednog posta za sve (buduće) roditelje i ljubitelje bebeće kozmetike 😀

Jako puno drugarica mi je reklo da su za Mustelu prvi put čule tek kad su ostale trudne. Možda sam ja imala sreću da u svom okruženju imam nekoliko svežih mama koje su me na vreme obavestile 🙂
 
Za početak da se upoznate sa brendom (deo teksta preuzet sa www.formasana.net):


Mustela je francuski dermokozmetički brend. Već gotovo 60 godina Mustela® iz Laboratorije Expanscience razvija dermokozmetičke proizvode koji zadovoljavaju specifične zahteve  osetljive kože novorođenčadi, odojčadi, beba, dece i žena tokom trudnoće i nakon porođaja.
Mustela® je vodeće ime na evropskom tržištu proizvoda namenjenih nezi beba,  koji se mogu naći u apotekama.
Svi proizvodi laboratorije Expanscience nastaju u farmaceutskom okruženju prema strogo određenim proizvodnim standardima i podležu stogom nadzoru. Zahvaljujući izuzetno pažljivom odabiru sirovina, postupcima proizvodnje i kontroli kvaliteta u svim fazama nastajanja proizvoda Mustela nudi najbolju negu za najnežniju kožu.
Mustela® nudi 4 linije proizvoda:
Mustela ®Bebe: proizvodi za dnevnu higijenu, kupanje, nakon menjanja pelena i za zaštitu kože posebno su formulisani za osetljivu kožu novorođenčadi, beba i dece.
Mustela® Dermopedijatrija: proizvodi su prilagođeni zahtevima kože sa problemima kod novorođenčadi, beba i dece, pri čemu su ovi proizvodi nastali u saradnji sa pedijatrima i dermatolozima.
Mustela® Zaštita od sunca: proizvodi su bez mirisa sa 100 % mineralnih i organsko-mineralnih zaštitnih faktora koji pružaju dvostruku zaštitu ćelija kako bi u potpunosti zaštitili osetljivu i nezdravu kožu beba i dece od neizbežnog izlaganja suncu.
Mustela® 9 meseci: posebna linija proizvoda prilagođena promenama na koži žena tokom trudnoće i posle porođaja.
Mustelini proizvodi  su formulisani tako da umanje mogućnost pojave alergijskih reakcija, proizvodi su hipoalergeni i blagi. Razvijeni su u bliskoj saradnji sa zdravstvenim stručnjacima (dermatolozima, pedijatrims, ginekolozima, toksikolozima i alergolozima) osiguravajući  visoku toleranciju i sigurnu primenu.
Obzirom da moj muž ima veoma osetljivu kožu, a moja je normalna, al eto tako, sklona je alergijskim reakcijama s vremena na vreme, ovaj poslednji pasus je bio ključan u odluci da od rođenja bebe koristimo Mustela Bebe proizvode:
Mustela dermatološki gel za pranje novorođenčadi
Dermatološki gel za pranje, posebno formulisan i testiran za sigurno pranje tela i vlasišta novorođenčadi. Nežno čisti kožu ne oštećujući hidrolipidni film, ne sadrži sapune, PH je neutralan. Bez parabena, bez ftalata, bez fenoksietanola. Supermasni agensi izolovani iz kokosa ublažavaju isušujuće delovanje tvrde vode. Sadrži vitamin B5 koji umiruje i obnavlja osetljivu kožu. Ne nadražuje oči.
Znate ono kad vam cela kuća miriše na bebu, e pa Mustela mi nekako ima najlepši bebeći miris!
Postoji pakovanje od 500ml i 750ml, cena ovog od 750ml je 2639 dinara (u Aksa kids mega store)
Mustela Hydra Bebe hidrantno mleko za telo
Ovo mleko za telo namenjeno je za novorođenčad i bebe s normalnom ili suvom kožom, koje zahvaljujući ulju slatkog badema i ulju jojobe obezbeđuju dugotrajnu hidrataciju bebine kože. Obogaćeno shea maslacem, zahvaljujući kom obnavlja hidrolipidni sloj kože i omekšava je. Takođe bez parabena, ftalata i fenoksietanola. Hipoalergeno.
Cena pakovanja od 300 ml je 2214 dinara  (takođe u Aksa kids mega store)
Mustela hydra bebe hidrantna krema za lice
Ova krema za lice je namenjena za svakodnevnu hidratantnu negu kože. Za novorođenčad i bebe s normalnom kožom. Krema je obogaćena shea maslacem, zahvaljujući kom obnavlja hidrolipidni sloj kože i omekšava jeSadrži ulje slatkog badema i ulje jojobe koji obezbeđuju dugotrajnu hidrataciju bebine kože. Upija se odmah po nanošenju i bebinu kožu čini mekom i svilenkastom. Formulisano za smanjenje rizika od alergijske reakcije.
Pakovanje od 40ml kreme je 1412 dinara (u Aksa kids mega store)
 
Moram da priznam da mleko za telo i kremu za lice ne koristimo svakodnevno, više je koristimo kad dođu ovi hladni dani.
 
Cena Mustelinih proizvoda jeste nešto viša, ali ova pakovanja jako dugo traju, i mislim da je potpuno opravdan odnos cene i kvaliteta.
Mineralna krema za zaštitu od sunca
Ova kremica pripada liniji proizvoda za zaštitu od sunca. Ono što je kod nje specifično jeste da je namenjena bebama od rođenja do druge godine (za decu stariju od dve godine postoji druga zaštitna krema). Namenjena je hipersezitivnoj, atopičnoj i koži sklonoj alegrijama. Pruža vrlo visoku zaštitu sa UVB 50+ i UVA, sa 100% mineralnim filterima, otporna je na vodu i znoj. Bez mirisa, alkohola, boja i parabena.
Vratili smo se sa mora beli kakvi smo i otišli 😉
 
O mleku za telu za negu trudnica (linija Mustela 9 meseci) možete pročitati OVDE
 
Koji su vaši omiljeni bebeći proizvodi?
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1
Tags : Mustela

8 Comments

Leave a Reply