Please assign a menu to the primary menu location under menu
Skin & hair care

Nega lica – L’oreal

Današnji post je o L’oreal proizvodima koje koristim za negu lica.
Pre ovih proizvoda sam koristila Garnier i Niveu. Onda sam prešla na L’orealove proizvode za suvu i osetljivu kožu, a zatim sam pre neke 2 godine probala ove proizvode – za normalnu do mešovitu kožu – i oduševila se. Inače imam normalnu kožu, bez akni i bubuljica (dobro, desi se da iskoči tu i tamo poneka).

Kako bih vas zbunila, krenuću od kraja 😉

Triple Active Fresh intensive moisturising gel cream – kakva god da je moja jutarnja ili večernja rutina, završava se nanošenjem ove kreme za lice. Na sledećoj slici možete videti šta kaže proizvođač:
Istina je – hidrira, tonizira i osvežava. Dopada mi se jer je veoma lagana, brzo se upija i ima osvežavajući blag miris. Iako je ovo dnevna krema, ja je nanosim i ujutru i uveče. Po meni je idealna za leto, naravno, radi posao i zimi, ali razmišljam da sada nabavim neku težu, da ne kažem masniju kremicu. Odlična je i kao podloga za šminku. Pakovanje je od 50ml, dolazi u staklenoj teglici i košta između 600 i 700 dinara.
Za predeo oko očiju trenutno koristim jednu Avonovu kremicu, ali o njoj u nekom drugom postu.
Evo kako krema izlgeda na mojoj ruci:
A pre nanošenja kreme uvek očistim lice tonikom:
Ideal Fresh Skin Perfecting Purifying Toner – ujutru je redosled sledeći: umivanje bez ikakvih preparata, gelova i slično, čišćenje lica tonikom, nanošenje kreme. Ukoliko sam se šminkala tog dana, uveče prvo očistim lice mlekom za čišćenje, zatim ovim tonikom, pa nanosim kremu. Sviđa mi se što “pokupi” sve nečistoće i zaista osvežava lice (kao i kremica). Sastojke možete videti na narednoj slici:

Ideal Fresh Skin Perfectin Cleansing Milk – ovaj proizvod koristim za skidanje šminke, pošto nisam ljubitelj gelova za umivanje i vlažnih maramica.

Iako piše da se može koristiti i za skidanje šminke sa očiju, ja tu regiju izbegavam. Prijatnog je i blagog mirisa. Nije masno, ali nakon skidanja šminke imam osećaj da mi na licu ostane jedan sloj ovog mleka, pa zato volim da još jednom očistim lice tonikom (pre nanošenja kreme).  Sastojci:
L’oreal Gentle Eyes and lips make-up remover – ovo je blago dvofazno sredstvo za skidanje šminke sa očiju i usana. Može se koristiti i za skidanje vodootporne šminke.

Ovo je L’orealovo sredstvo za skidanje šminke koje najduže koristim i svakom bih ga preporučila. Poslednje slično sredstvo za skidanje šminke sa očiju koje sam probala je dvofazno Sephorino, ali sam nakon skidanja šminke imala osećaj peckanja, tako da sam se uvek vraćala ovom L’orealovom.

Moram da priznam da me kod ovih proizvoda za čišćenje lica malo nervira to što su nedavno promenili ambalažu i čini mi se da uvek na tufer nanesem više proizvoda nego što mi je potrebno.
Cena ovih proizvoda je između 500 i 600 dinara (osim kreme koja je nešto preko 600 dinara)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0
Tags : L'oreal

8 Comments

Leave a Reply