Jastuci za trudnice

Saturday, February 1, 2014 0
Ako imate u svom okruženju neku novopoečenu mamu sigurno ste videli ovaj jastuk. Problem je što ga svi zovu jastuk za dojenje i koriste ga za dojenje i nabavili su ga posle porođaja. Naravno, to mu je jedna od namena, ali prvobitno je namenjen trudnicama.
Slika preuzeta sa http://www.beluga.rs/jastuk.html

Inače je u trudnoći teško naći odgovarajući položaj i što se tiče sedenja i što se tiče ležanja. Zamislite mene koja obožavam da spavam na stomaku. A sad ne mogu! Obožavam ovaj jastuk, jer sva utonem u njega i imam iluziju da ipak spavam na stomaku 😉
Ja sam svoj Beluga jastuk kupila sredinom 2012 godine, u nekom 6-7om mesecu trudnoće. Tada sam ga platila oko 2300 dinara u Aksa Kids Mega Store-u (vidim da je trenutna cena oko 2700 dinara). Imam ovaj plavi kao na gornjoj slici (tada nisu imali roze ;))
Beluga jastuk se sastoji od navlake specifičnog oblika i punjenja polistirenskim perlama, koji im daju potrebnu mekoću i elastičnost i obezbeđuju anatomsku prilagodljivost obliku glave, vrata i kičmenog stuba. Na narednoj slici možete videti kako izgleda unutrašnjost jastuka, tj punjenje:
punjenje: original mikroperle 100% polistiren
Uz jastuk se dobija i jastučnica, koja je 100% pamučna i može se prati. Mislim da ima i varijanta da se kupi rezervna jastučnica…

Posle porođaja najmanje smo ga koristili za dojenje, a više za zagrađivanje ili kao naslon. Jedina mana kod ovog jastuka je što se posle određenog vremena “potroši” tj istanji, ali mislim da bez problema može da služi nekih 5-6 godina. Naš je nonstop u upotrebi od sredine 2012 a obim tj količina se smanjila za otprilike 30cm, što je zanemarljivo na ukupnu dužinu od skoro 150cm.

Postoje i jastuci drugih proizvođača koji su istog oblika (i namene) ali su punjeni drugim materijalom, pa su tvrđi (nisam sigurna baš da li je npr sunđer u pitanju).
Evo nekih jastuka koje sam ja viđala u Mothercare-u u Delta city-u i Ušću (ne sećam se cena, ali sigurno je skuplje nego na sajtu):

http://www.mothercare.com/Mothercare-Narrow-Sleep-Body-Pillow-Cream/381679,default,pd.html
http://www.mothercare.com/Mothercare-Wedge-Pillow-Cream/397331,default,pd.html
http://www.mothercare.com/PHP-Widgey-Plus-Pillow—White-Star/342151,default,pd.html

Na ovom LINKU možete videti sve jastuke koje Mothercare ima u ponudi, ali su u našim radnjama mnogo skuplji. Ako se dobro sećam, ovaj drugi jastuk po redu (wedge) je kod nas bio oko 3000-4000 dinara.
U principu, sve što imaju u katalogu, a nema u radnji može da se poruči, ali se dugo čeka i mora stalno da se proverava dokle je to stiglo, ali o tome u nekom drugom postu…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0
18 Comments
 • Lena M.
  February 1, 2014

  Ma koji jastuk za trudnice,ja sam daleko od trudnoce pa bih ovo volela da imam :)) Cuj sve udobno za trudnice,a mi ne-trudnice da se lomimo hahaha <3 Odlican post

 • Smizletina
  February 1, 2014

  hahaha 😀 ne-trudnice uglavnom traže ovako nešto http://likecool.com/Hug_Me_Pillow–Accessories–Home.html

 • Divna J
  February 1, 2014

  Hvala na ovom postu :-)

 • Lenka
  February 1, 2014

  Odličan post! Uskoro će mi trebati! 😀

 • Lidija Tanja
  February 2, 2014

  Ovo je super stvar, ne samo za trudnjače :) L.

 • Mrs Fox
  February 2, 2014

  Ovaj jastuk sam prvi put videla u filmu "Plan B" sa J. LO i pomislila-vidi kako sjajna stvar!
  Ne planiram da mi zatreba uskoro, ali verujem da je sjajno posedovati ga :)

 • SuperNova Kozmetika
  February 2, 2014

  Wow kuuul. A stvarno mi izgleda kao nesto sto bi svaka devojka uvek zelela da ima. Znam da devojke vole mahom da spavaju ko ta trudnica na slici pa stave jorgan izmedju nogu. Skroz sam zaboravila na postojanje ovog jastuka. Imacu ga u vidu kad mi bude zatrebao!

 • Smizletina
  February 2, 2014

  Nema na čemu, biće još trudnjačkih 😉

 • Smizletina
  February 2, 2014

  Treba se na vreme pripremiti 😀

 • Smizletina
  February 2, 2014

  Istina, al bila sam par dana bez njega i baš mi je nedostajao 😀

 • Smizletina
  February 2, 2014

  Ma kupi ga kad ti bude trebao – ovako rizikuješ da ti samo zauzima mesto na krevetu 😉

 • Smizletina
  February 2, 2014

  Pa videla sam da postoji dosta sličnih jastuka za one koji vole da spavaju ušuškani, npr ovako nešto: http://www.ebay.com/bhp/full-body-pillow

 • Divna J
  February 2, 2014

  Ovo kupujem prvom prilikom

 • Smizletina
  February 3, 2014

  Čudi me da ga već nisi kupila. Zaista korisna stvarčica 😀

 • Divna J
  February 4, 2014

  Verovala ili ne,niko mi nije rekao za ovo. A kada sam gledala stvarcice za trudnocu na Aksi ovo je u delu za dojenje, pa mi je mozda i zbog toga promaklo.

 • Milica
  February 19, 2014

  E bas sam pomislila i ja da mi ovako neto treba, jer momak stalno pokusava da pobegne (ne znam samo gde bezi, moram uzeti manji krevet pod izgovorom da za veci nisam imala novaca) 😀 Ja obozavam da nesto "zguzvam" pod sebe, oko sebe, izmedju kolena… ma kad bi mogla u gomilu jastuka da upadnem ja bih se odlicno namestila 😀 Obozavam te dodatke. Kod kuce imam lazy bag i "krofnu" na kojoj sedim (mama mi napravila), amo mi jos ovo fali da upotpuni kolekciju :)

 • VISNJA
  April 29, 2014

  Sedmi sam mesec trudnoce a tek sam danas saznala za ovaj jastuk!Jedva cekam da ga nabavim!

 • Smizletina
  April 30, 2014

  Javi kakvi su ti utisci 😉

Leave a Reply