Please assign a menu to the primary menu location under menu
Mama

Jastuci za trudnice

Ako imate u svom okruženju neku novopoečenu mamu sigurno ste videli ovaj jastuk. Problem je što ga svi zovu jastuk za dojenje i koriste ga za dojenje i nabavili su ga posle porođaja. Naravno, to mu je jedna od namena, ali prvobitno je namenjen trudnicama.
Slika preuzeta sa http://www.beluga.rs/jastuk.html

Inače je u trudnoći teško naći odgovarajući položaj i što se tiče sedenja i što se tiče ležanja. Zamislite mene koja obožavam da spavam na stomaku. A sad ne mogu! Obožavam ovaj jastuk, jer sva utonem u njega i imam iluziju da ipak spavam na stomaku 😉
Ja sam svoj Beluga jastuk kupila sredinom 2012 godine, u nekom 6-7om mesecu trudnoće. Tada sam ga platila oko 2300 dinara u Aksa Kids Mega Store-u (vidim da je trenutna cena oko 2700 dinara). Imam ovaj plavi kao na gornjoj slici (tada nisu imali roze ;))
Beluga jastuk se sastoji od navlake specifičnog oblika i punjenja polistirenskim perlama, koji im daju potrebnu mekoću i elastičnost i obezbeđuju anatomsku prilagodljivost obliku glave, vrata i kičmenog stuba. Na narednoj slici možete videti kako izgleda unutrašnjost jastuka, tj punjenje:
punjenje: original mikroperle 100% polistiren
Uz jastuk se dobija i jastučnica, koja je 100% pamučna i može se prati. Mislim da ima i varijanta da se kupi rezervna jastučnica…

Posle porođaja najmanje smo ga koristili za dojenje, a više za zagrađivanje ili kao naslon. Jedina mana kod ovog jastuka je što se posle određenog vremena “potroši” tj istanji, ali mislim da bez problema može da služi nekih 5-6 godina. Naš je nonstop u upotrebi od sredine 2012 a obim tj količina se smanjila za otprilike 30cm, što je zanemarljivo na ukupnu dužinu od skoro 150cm.

Postoje i jastuci drugih proizvođača koji su istog oblika (i namene) ali su punjeni drugim materijalom, pa su tvrđi (nisam sigurna baš da li je npr sunđer u pitanju).
Evo nekih jastuka koje sam ja viđala u Mothercare-u u Delta city-u i Ušću (ne sećam se cena, ali sigurno je skuplje nego na sajtu):

http://www.mothercare.com/Mothercare-Narrow-Sleep-Body-Pillow-Cream/381679,default,pd.html
http://www.mothercare.com/Mothercare-Wedge-Pillow-Cream/397331,default,pd.html
http://www.mothercare.com/PHP-Widgey-Plus-Pillow—White-Star/342151,default,pd.html

Na ovom LINKU možete videti sve jastuke koje Mothercare ima u ponudi, ali su u našim radnjama mnogo skuplji. Ako se dobro sećam, ovaj drugi jastuk po redu (wedge) je kod nas bio oko 3000-4000 dinara.
U principu, sve što imaju u katalogu, a nema u radnji može da se poruči, ali se dugo čeka i mora stalno da se proverava dokle je to stiglo, ali o tome u nekom drugom postu…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0

18 Comments

Leave a Reply