BG bebi klub + BG parking karta

Tuesday, April 22, 2014 1
Ok, totalno neočekivano sam napravila ovako dugačku pauzu u pisanju. Ni sama ne znam kako se to desilo (dvoje male dece, možda?), ali jednostavno nikako da nađem dovoljno slobodnog vremena i koncentacije da završim ovaj post…
Prošli put sam obećala da ću pisati malo o tome šta možete dobiti u paketu u nekom od beogradskih porodilišta. A onda sam se setila još jedne korisne stvarčice za koju mnogi beogradski roditelji ne znaju.

Dakle, ukoliko ne znate, od pre neke 3-4 godine se od grada Beograda dobija paket – Beogradski bebi klub. Pre godinu ipo dana je sve bilo lepo spakovano u poveliku kutiju a sada je u kesi (videćete i zašto mi je to zasmetalo), a sadržaj se malčice menja od meseca do meseca i od porodilišta do porodilišta.
Slike su malo lošijeg kvaliteta, jer je slikano uveče, na brzinu…
Za početak – dobija se ova torba za bebine stvari.

 
Torba je spolja pamučna a iznutra od poliuretana. Uz torbu ide i prostirka za presvlačenje bebe, isto od poliuretana.
A u torbi spakovan – pamučni program :) 
10 pamučnih tetra pelena, 5 švedskih pelena, zeka, bodić, benkica, kapica, prekrivač, peškir sa kapuljačom  (prošli put smo u paketu dobili Beccollino peškir i portiklu, sada ne)

Kozmetika za bebu i mamu (slikano na peškiru za bebu):

Dobija se Becollino set, koji sadrži kupku za bebe (200 ml), zaštitnu mast za bebe (100 ml) i vlažne maramice (24 kom). Prošli put je ovaj Beccolino set bio u kutiji sa sve tim peškirićem i portiklom. Čini mi se da sam nedavno videla takvu kutiju u DMu.
Lilly robna marka – Mamma&Baby set koji sadrži penu za kupanje (500 ml), losion za telo (200ml) i vlažne maramice (64 kom).  A ono što me je iznerviralo je to što je sve to loše zamotano u neku kesu, pa se desilo to da (pod pritiskom ostalih  stvari) pola ove kupke iscuri i usvinji pola paketa i predsoblja (gde je paket stajao par dana jer nisam imala vremena odmah da ga raspakujem). Ok, sve se to obriše i opere, sreća pa se ova moja velika šmizla nije hvatala za paket :)
Da, dobija se i neki Dahlia Shower Gel, ali sam to odmah prosledila svekrvi (znam, znam, kako sam ja dooobra snajka :))

Za mamu su se u paketu našli i aventovi tuferi (dnevni – 2x2kom) i Boni higijenski mrežasti ulošci.
Dobili smo i pakovanje od 24 komada Pufies jednokratnih pelena (užasne su i dalje se kunem u Pampers) i Octenisept sprej 50ml – služi za dezinfekciju, umesto povidon joda. Od svoje patronažne sestre sam čula da jedna mama u svom paketu nije dobila Octenisept, već su dobili neke uzorke Sudocrema (porodila se u istoj bolnici kao i ja), razlika je bila nekih 10ak dana. Moja koleginica, koja se porodila 19 dana posle mene, u istom porodilištu, nije dobila ni Sudocrem ni Octenisept…
Nadam se da će nekome biti od pomoći ove informacije, meni je npr značila info za torbu, bebi kozmetiku, tetra pelene i Octenisept, da ne gomilam…
Što se tiče Bebi parking karte – JKP Parking servis svim novopečenim roditeljima poklanja 30 sati besplatnog parkiranja. Sve što treba da uradite je da odnesete kopiju izvoda iz matične knjige rođenih za dete, ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu na uvid u neku od poslovnica Parking servisa – i dobićete blokče sa 30 ovakvih listića za parking:
Za lokacije poslovnica i više informacija o ovim kartama posetite sledeći LINK
Po meni je najzgodnije svratiti u poslovnicu u Kraljice Marije prilikom predavanja dokumentacije za roditeljski dodatak (o, da, spremam post o svim mogućim i nemogućim papirima koje nam traže i kako ih najbrže prikupiti).
Za ove karte mogu roditelji mogu aplicirati dok beba ne napuni godinu dana, a važe godinu dana od momenta preuzimanja i vezane su za jedan auto tj registraciju.
Malo korisnih informacija od mene večeras, do sledećeg posta :*
P.S. Što se tiče kozmetike za bebu – praviću darivanje sa ovakvim i sličnim setovima, kada mi vreme dozvoli, so stay tuned :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1
14 Comments
 • Marina™
  April 22, 2014

  Odlican post, bas se dosta informacija sazna, nije im lose ovo za parking, dosta noviteta :))

 • Smizletina
  April 22, 2014

  Marina, draga, tek ćeš da saznaš od mene svašta ;)))

 • Malo Prase
  April 23, 2014

  Ne mogu da verujem da su se setili da ovako nešto naprave – baš fino :)

 • Šminka je ljubav
  April 23, 2014

  Originalan post, nema šta :)
  Paketići se dosta razlikuju, znam da je drugarica prošle godine dobila podlogu za presvlačenje i torbu za bebine stvari.

 • Lenka
  April 23, 2014

  Pa blago vama! 😀
  U nas se koliko znam ne dobiva ništa… Jedino sam čula da DM ima neki "paket za trudnice", ali mislim da se tu dobije samo nekakav DVD i još možda nešto, nisam sigurna, ali otići ću ja po to ovih dana svakako! 😀

 • Smizletina
  April 24, 2014

  Jeste, baš lepo, samo da potraje :)

 • Smizletina
  April 24, 2014

  Hvala, trudim se da budem korisna malo 😉
  Bilo bi lepo da se ovo deli u celoj Srbiji, jer zaista znači u početku..

 • Smizletina
  April 24, 2014

  Jao, dobro me podseti, i ja sam dobila neki CD, al nemam pojma gde mi je, moraću da ga nađem i apdejtujem post 😉
  A u DMu ima onaj Babybonus, tek ću pisati o tome :)

 • Lenka
  April 24, 2014

  Otišla ja danas u DM i dobila DVD! 😀 Sutra ću ga pogledat!

 • Anonymous
  October 14, 2014

  Smizletina, u kom porodilistu si se porodila?

 • Smizletina
  October 14, 2014

  U KBC Dragiše Mišović

 • Anonymous
  October 23, 2014

  Pozdrav,
  super je bilo dok je postojao bg bebi klub,hvalile su ga sve mame. Koliko cujem od drugarica koje su porodile u julu i septembru bg bebi klub vise nepostoji u porodilistima :( vec moras da doneses pelene,vlazne maramice i sve sto ti kazu kad dodjes na porodjaj .

 • Smizletina
  October 23, 2014

  Nisam napomenula u tekstu, ovaj paket se dobija na otpustu, dakle kad se krene sa bebom kući. A svakako sam oba puta nosila pelene i vlažne maramice za bebu kada sam odlazila na porođaj… Moraću da proverim da nisu slučajno ukinuli ove pakete, hvala za info :)

 • Anonymous
  October 26, 2014

  Naravno da su ukinuli. Paket je bedan i pun flajera.
  Samo cu reci, s r a m o t a.

Leave a Reply