Nega kože u trudnoći – Alverde mamaglück kremasta kupka

Friday, June 27, 2014 0
Zahvaljujući ovoj fotografiji i kratkom postu o ovim proizvodima sam osvojila DM paketić o koji sam spominjala u ovom postu
Kako sam već pisala o Alverde mamaglück puteru za telo ovaj post će biti posvećen Alverde mamaglück kremastoj kupki (okeej možda napišem još koji red o puteru :))

Dakle, krajem januara sam pisala o puteru za telo, koji je za mene bio potpuno otkriće i kako mi se bližio porođaj kontala sam – to je to, za koji mesec se vraćam “normalnim” proizvodima. Ali naravno, DM u nekom februaru-martu uvede ovu kupku u svoju ponudu – i kako ja sad da ne probam?
 
Pošto u poslednje dve godine stalno koristim proizvode namenjene trudnicama, moram da napomenem da je ovo jedini proizvod na tržištu ovakve vrste. Ja zaista do sada nisam videla da bilo ko proizvodi gel za tuširanje ili kupku za trudnice (ako neko jeste – neka me slobodno obavesti u komentaru ispod :))
Već sam pisala o svojim problemima sa kožom u trudnoći OVDE i OVDE, ali ako ste trudnica ne bi bilo na odmet da pročitate post moje blogokoleginice i trudnjače Lenke šta bi trebalo koristiti a šta izbegavati u trudnoći.

Znate da ne volim puno da prepisujem 😉 tako da na gornjoj slici možete videti šta proizvođač kaže o ovoj kupki a na donjoj slici možete videti listu sastojaka.

Ova kupka dolazi u mekanoj tubi (koju je veoma lako preseći na pola i izvući i poslednju kap) prepoznatljivoj za Alverde. Cena je 329 dinara za pakovanje od 200ml, a često zna da bude i na akciji (čini mi se da sam je jednom platila 239 dinara). Bele je boje, malo ređe teksture nego na primer šampon za kosu. Opet malo me podseća na balzam za kosu, jer kada ga sipam u ruku ostaje tu, nema nekog nepotrebnog razlivanja. Ne peni i blago klizi po koži i čisti je. Ima isti miris kao i puter za telo.
Ono što mi je fenomenalno kod ove kupke jeste da nakon tuširanja nemam onaj osećaj blagog zatezanja kože i ne moram da se mažem, što mi posebno odgovara za vreme ovih letnjih meseci.
A sad par redova o puteru 😉 Iako nemam potrebu za mackanjem nakon kupke ipak mažem ovaj puter, koji se pokazao odličan za ove vrućine. Ranije sam uvek imala osećaj da kako namažem mleko za telo tako počnem da se preznojavam – toga sa ovim nema. A verujte mi da se posle ovog drugog porođaja znojim kao nenormalna, tešim se da je od hormona ;))
Takođe sam se iznenadila njegovim umirujućim dejstvom nakon depilacije i brijanja, tako da ne moram da koristim posebno neke kremice koje su za tu namenu.

Sad bih opet napisala da je ovo poslednji post vezan za negu kože u trudnoći (a i posle porođaja) ali ko zna, možda opet otkrijem nešto novo 😉
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0
11 Comments
 • Cosmoholic
  June 28, 2014

  Kad budem ostala trudna, samo ću da dođem na tvoj blog, dodatna literatura nije potrebna :))
  Idem u DM da ponjušim ovo, još uvek ništa njihovo ne uzeh :)

 • Lidija Tanja
  June 29, 2014

  Ako je dobro za trudnjače, dobro je i za nas :) Kuc, kuc da mi uskoro zatreba 😀

 • Lidija Tanja
  June 29, 2014

  Lilly 😀

 • Smizletina
  June 29, 2014

  I ja kontam da je ok za one sa suvom i normalnom kožom, a kad malo bolje razmislim fenomenalni su za leto, jer su lagani. Kuc kuc 😉

 • Smizletina
  June 29, 2014

  Pa, ono, to i jeste ideja. Možda ti ne treba sad, al eto ga tu je, pa ko voli nek izvoli 😉
  Kako bre ništa nisi uzela, zabrinjavaš me 😀

 • Milica
  June 30, 2014

  Ne mogu da verujem, otvaram ovaj post i razmisljam da cu napisati komentar i vidim Cosmoholic mi ukrade misao 😀 ahahha

 • Šminka je ljubav
  June 30, 2014

  Ma samo ti piši, nema mnogo blogerki koje se bave proizvodima ovog tipa :)

 • Smizletina
  June 30, 2014

  Drago mi je da će nekome biti od pomoći, pa makar i u budućnosti 😀

 • Smizletina
  June 30, 2014

  Znam znam 😉

 • Lenka
  July 2, 2014

  Pa ovo nisam ni vidila u DM-u! 😀

 • Smizletina
  July 2, 2014

  Traži traži pa ćeš naći 😉
  Ma sigurno ste dobili nego bisi obraćala pažnju