Please assign a menu to the primary menu location under menu
Nails

Seche Vite & Seche Clear

Žena je bespomoćna dok joj se ne osuši Seche Vite na noktima 😉
Ko o čemu, opet ja o noktima 🙂

Kako ne stižem baš svaki dan da se (na)šminkam, volim da mi nokti budu lepo namazani. Svi znamo da lakovima treba određeno vreme da se osuše. Pogotovo kad se mažu u 2-3 sloja.
Kako preko dana imam jako puno obaveza po kući i oko dece (ugrabim ja tu i tamo vremena i za neku kafu) nokte mažem uveče, kad ih sve po kući uspavam 😉
I onda se tako sa polusuvim lakom na noktima i ja srušim u krevet, pa ujutru imam otiske i šare od posteljine. Od kada imam ova dva proizvoda – to više nije moguće!
Kako sam malo aktivnije počela da pratim i čitam blogove, videla sam da dosta blogerki koristi Seche Vite Dry Fast Top Coat. Što bi rekla Milica, ja ti te nadlakove i podlakove ne koristim. A nisam ih koristila, jer su mi do prve trudnoće nokti stalno bili pod gelom i uspevala sam vrlo redovno da idem na korekcije.


izvor slike
Pre nepunih godinu dana, kupila sam Seche Vite brzosušeći završni sjaj. Iskreno, tražila sam nešto zbog čega će se lak brzo sušiti. Prodavačica u Beo Cosmetics-u mi je rekla da ovaj nadlak produžava manikir i do 7 dana, ali u tom trenutku mi je to bilo nebitno.
I tako, namažem ja  lak, i sva srećna otvaram SV. Kad ono – smrdi. Kao lepak. Samo jače (tad kreću da mi se vraćaju sve recenzije koje sam pročitala i da je u jednoj pisalo da bi bilo najbolje mazati ga pored otvorenog prozora). A ja trudna, neki 7-8mi mesec, napolju zima, a meni svi pendžeri zatvoreni.Ne brinite, nije mi (nam) ništa bilo.

Svuda na internetu ćete naći tekstove kako je Seche Vite pun štetnih sastojaka (pa evo svih):
Butyl Acetate, (ozloglašeni) Toluene, Cellulose AcetateButyrate, Isopropyl, Alcohol, Trimethyl Disobutyrate, Butoxyethanol, Dimethicone, Benzophenone-1.

Kako kaže moj lični farmaceut 😉 nisu to toliko velike količine da se od jednog mazanja na svakih 7 dana otruješ.
Poenta je samo ne udisati direktno (ne inhalirati) ovo čudo!

Dakle, to prvo otvaranje bočice je bilo traumatično za mene 😉 Ali ja ovaj lak obožavam. Nijedan manikir, a bogami ni pedikir, ne može da prođe bez njega!Seche Vite nanosim u jednom, vrlo tankom, sloju, na “vlažan” lak za nokte. Kako bih produžila trajanje manikiru dodatno “zapečatim” ivice. Ali, ponoviću, meni nije toliko bitna trajnost manikira, koliko činjenica da se lak suši ekspresnom brzinom. Daje manikiru visok sjaj (ili popularno – gel finish).

Osim neprijatnog mirisa, kao još jednu manu bih navela to da se lak ne može iskoristiti do kraja jer se zgusnuo. Nisam probala da ga razredim, jer ne znam da li bi i tada imao isti efekat.
Na pitanje da li bih ga kupila opet – odgovaram sledećom slikom…

…gde se sa leve strane vidi stari Seche Vite lak, koji se zgusnuo i malo “povukao” boju mojih lakova.

Kada sam išla po drugi primerak Seche Vite-a, u razgovoru sa prodavačicama sam odlučila da bih mogla da uzmem i Seche Clear:

izvor slike

Seche Clear – crystal clear base coat – je sredstvo za rehidrataciju nokta, koje pruža kristalno jasnu podlogu, koja neće požuteti prirodan nokat.
Naravno da kao baza za manikir može poslužiti bilo koji bezbojni lak, ali kod mene se ispostavilo da Seche Clear i Seche Vite zajedno daju odlične rezultate po pitanju trajnosti manikira (ne zaboravite da sam ja ipak žena, majka, domaćica ;)))

Seche Vite se može kupiti ili poručiti putem sajta Alexandar cosmetics-a, a za cenu od 489 dinara dobija se 14 ml laka (što je meni trajalo nekih 8-9 meseci). Isto važi i za Seche Clear, gde se za 387 dinara dobija takođe 14 ml laka.

A vi? Koristite li podlakove i nadlakove? 🙂
Jeste li probali ove?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0

25 Comments

Leave a Reply