Please assign a menu to the primary menu location under menu
Makeup

Yves Rocher Sheer Botanical Lipstick 41 Iris Mauve

Primetila sam da je šminka na blogu nepravedno zapostavljena
pa evo jednog brzinskog posta o karminu koga koristim već par meseci –  skoro svaki dan!

Negde početkom juna sam u new in postu spomenula da mi je muž iz Pariza doneo Yves Rocher Sheer Botanical Lipstick u nijansi 41 Iris Mauve.
Dolazi u simpatičnoj, plastičnoj, ambalaži, na kojoj je (do sada) samo malo izbledeo naziv od višemesečnog nosanja po torbama i neseserima.

Prvo što sam primetila kod ovog karmina je fenomenalni miris. I da nisam, surfujući netom u potrazi za listom sastojaka, naletela na informaciju da sadrži ulje trešnje, opisala bih ga kao prijatni slatkasti miris koji imaju kreme. Moja mama je prokomentarisala da je u “njeno vreme” šminka tako mirisala 🙂

izvor
Nijansa mi se na prvi pogled učinila previše tamna za moj ten. Na gornjim fotografijama i uživo, on zaista izgleda tamno, međutim kada se nanese to je potpuno druga priča:
Yves Rocher Sheer Botanical Lipstick 41 Iris Mauve
Kao što mu ime kaže – sheer – dakle, proziran. Potpuno iznenađenje 🙂 Tekstura je divna. Iako ima sitan šimer, klizi po usnama, pretpostaviću da je zbog tog ulja trešnje. Takođe, boja se može nadograđivati, sa više slojeva dobija se tamnija nijansa. Pigmentacija nije neka, ali je nega vrhunska!
Evo jedne fotke sa instagrama, pod različitim osvetljenjem:
Posebno mi se sviđa ta slaba pigmentacija, pa mogu da ga popravljam “na slepo” (bez ogledala). Uvek se zanesem u nanošenju, bude tu i po 3-4 sloja, jer imam utisak da nanosim balzam a ne karmin.
Za kraj, jedan zaboravljeni sebić iz telefona. Zanemarite crazy eyes, a beauty face na prednjoj kameri je odradio svoje što se tiče tena. Rekla bih da se na ovoj slici najbolje vidi efekat ovog karmina.
Koliko znam, ovaj karmin se još uvek ne može pronaći kod nas (ispravite me ako grešim) pa ako naletite na njega u nekoj radnji u inostranstvu, prvo pomirišite, pa onda isprobajte i javite mi koju ste nijansu uzeli :)))
Do narednog posta
Prezauzeta i prehlađena Šmizletina 😉
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0

21 Comments

Leave a Reply