Please assign a menu to the primary menu location under menu
Skin & hair care

Korres vanilla cinnamon Showergel & Body milk (gifts)

Prošle godine sam početkom septembra letovala u Grčkoj. Što je potpuno nebitna informacija, osim da sam tom prilikom kupila par stvarčica od Korres-a:
Ukoliko niste znali, Korres je Grčki brend, koji je za sada nedostupan u Srbiji, tako da sam bila oduševljena kada sam se, sasvim neplanirano, dokopala ovih stvarčica.

Pre polaska na put sam pitala par iskusnijih blogokoleginica šta bih to mogla da potražim u Grčkoj što nema kod nas.
Za Bioselect sam znala da je Grčka (Kritska) organska kozmetika (pročitajte kako sam navukla Bamby ovde:)), a Lena mi je rekla da pogledam Korres lip buttere (i da ima neki i da je oduševljena s njim), ali sam brzo odustala od njih jer je cena bila oko 6€ (otprilike toliko sam platila set od ova 3 laka za nokte sa gornje slike).

Ovo je bila jedna od mojih bržih i impulsivnijih kupovina, jer sam imala samo par minuta da izaberem šta želim.

Ne znam u kom trenutku mi se upalila lampica da bih mogla da kupim nešto i za blog tj giveaway. Bilo je teško odlučiti se, jer cela radnja miriše predivno. Na kraju je izbor pao na kombinaciju vanila-cimet. A pošto razmišljam kao prava iskusna kupoholičarka – kako da kupim samo gel za tuširanje bez mleka za telo, ne ide… 😉
Ono što me posebno oduševljava kod ove kompanije jeste što su eko frendli, koriste prirodne ili organske sastojke, a ambalaža se može reciklirati (opširnije možete pročitati OVDE).
Što se tiče ambalaže, beskrajno su mi simpatični ovi detalji na poklopcu gela za tuširanje, kao i činjenica da mleko za telo ima zaštitnu nalepnicu (što je odlično, jer ga treba potrošiti u roku od 6 meseci od otvaranja):
Mleko za telo je u mekanoj tubi od 200ml. Ova tuba i dan danas miriše! Sećam se da sam po izlasku iz prodavnice non stop njuškala kesu :)) Pošto mi se nije dalo da lepo uslikam poleđinu tube, ostavljam link na kome se može videti lista sastojaka i nešto što oni zovu “formula facts” – klik, klik
Gel za tuširanje ima 250ml, nisam baš sigurna kako ću iz ove bočice izvući poslednje kapi 😉 Takođe, boca nije htela da sarađuje na slikanju, pa evo liste sastojaka i formula facts-a na ovom linku – klik, klik
Miris oba proizvoda je isti. Korres ga na sajtu opisuje kao “creamy vanilla with a warm woody pulsation”. Zaista, vanila nije toliko izražena (iz moje percepcije), ima tu neku drvenastu notu 🙂 Dosta sam ljudi molila da pomirišu i opišu miris i uglavnom je utisak bio isti – miriše slatkasto, na neke kolače, na medeno srce… 🙂 Topao i zimski miris.
 
 
Gel za tuširanje je žućkaste boje, ređe gustine (obzirom da je gel). Mleko za telo je bele boje, brzo se upija, a koža je posle njega nežnija na dodir. Oba proizvoda zadovoljavaju potrebe moje (inače) normalne a zimi malo suvlje kože. Ponoviću (još 100 puta) predivno mirišu i miris se dugo zadržava na koži!
Podsećam vas da se za giveaway možete prijaviti na ovom linku a poklončići su gorepomenuti Korres proizvodi 🙂
 
 
Iako nam Korres nije dostupan u Srbiji, potražite ga ukoliko se uputite na neku od sledećih lokacijaCene su dosta niže nego na zvaničnom sajtu. Po Grčkoj se ovi proizvodi mogu naći u lokalnim apotekama i parfimerijama, a ja sam svoje primerke ulovila u Mediterranean Cosmos-u u Solunu.
 
Da li ste probali Korres proizvode?
 
Imate li neke favorite?
 
 
Pišite mi 😀
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0
Tags : Korres

13 Comments

Leave a Reply