Please assign a menu to the primary menu location under menu
Skin & hair care

Alverde: šampon za kosu cvet limuna i kajsija + krema za negu tela badem i ruža

Danas vam pišem o dva proizvoda koje sam nedavno potrošila
Jedan me je oduševio, a drugom ću možda dati još jednu šansu…

Alverde je sertifikovana organska kozmetika koju možete kupiti isključivo u DM drogerijama. Ova kozmetika je bez sintetičkih boja, mirisa, konzervansa i bez sastojaka na bazi mineralnih ulja. U proizvodnji se koriste sirovine iz kontrolisanog biološkog uzgoja. Dermatoliški testirano. Pogodno za vegance i vegeterijance.
Krenuću od kreme za telo:
 
Intenzivna nega za veoma suvu kožu. Sadrži šea puter i bademovo ulje koje neguju veoma suvu i zahtevnu kožu.Bogata formula sa mirisom badema i ruže pruža celodnevnu zaštitu.
 
Ovu kremu sam dobila još letos, ali pošto je malo teža, odnosno masnija, čuvala sam je za zimu, kada mi je koža suvlja. Preporučila bih je svakome ko ima suvu kožu, ili ko želi malo jaču negu tokom zimskih meseci.
Krema je bele boje, a po teksturi me najviše podseća na Niveino tamno plavo mleko za telo (za suvu kožu). Inače nisam ljubitelj mirisa ruže u kozmetičkim proizvodima, ali kod ove kreme ne dolazi toliko do izražaja, tako da mi je i miris veoma prijao. Cena je oko 400 dinara za 200ml. Lista sastojaka:
Šampon za kosu:
Za oštećenu kosu bez sjaja. Bez silikona. Receptura sa dragocenim ekstraktima limuna i kajsije daje kosi svilenkast sjaj. Blagi tenzidi temeljno čiste kožsu i olakšavaju češljanje. Idealno za sve tipove kose.
 
Ovaj šampon sam takođe dobila letos i takoreći, odmah se bacila na njegovo korišćenje. Inače, imam zdravu kosu koja nikada nije farbana, a kada mi vreme to dozvoljava – idem kod frizera na feniranje. U mom slučaju, prošle godine sam išla kod frizera na nekih 4 do 5 dana, a ovaj šampon sam koristila kao prvu pomoć, kod kuće. Šampon predivno miriše, dominantnija je citrusna nota, ali mi se kosa od njega brzo mastila. Dakle plafon 2 dana i opet pranje. U njegovu odbranu, mogu da kažem da smo imali pakleno leto po pitanju vlažnosti vazduha, tako da ću mu na proleće najverovatnije dati još jednu šansu i truditi se samo njega da koristim.
Šampon je gelaste teksutre (obično sam navikla da su šamponi malo ređi) svetlo naradžaste boje, providan. Cena je, čini mi se oko 300 dinara za 200ml. Lista sastojaka:
Da li ste koristili neki od ova dva proizvoda?
Kakvi su vam utisci i generalno iskustva sa Alverde kozmetikom?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0

8 Comments

Leave a Reply