Please assign a menu to the primary menu location under menu
Beba

Dečija kozmetika by Makeup Arena

Danas možete pročitati još jedan gostujući post, na temu kozmetike za decu


koji je za vas spremila moja draga blogokoleginica Jasmina sa bloga Makeup Arena 

Kada me je nedavno Šmizletina upitala da napravim gostujući post na temu dječije kozmetike, moj odgovor je bio brz i jasan: “da” 🙂 Za sve koji ne znaju, majka sam dvoje djece, imam sina od 7 godina i kćerku od 2 godine, pa sam za tih 7 godina, koliko sam majka, isprobala (na djeci) nešto proizvoda za njihovu nježnu kožu i zadržala se na onima koji su mi se pokazali dobrim.

Vidjećete da nema puno toga što koristim na svojoj djeci jer jednom kad otkrijem dobar proizvod, onda ga se slijepo držim.
Biderma micelarna, iskreno kupljena je zbog pozitivnih recenzija, da je dobra za uklanjanje šminke, no nikad u tu svrhu nije korištena, čak je do nedavno bila zaboravljena u polici a onda sam joj otkrila krasnu namjenu. Koristim je za skidanje hemijske, nakon što se moja krasotica odluči “uljepšati”. Koristim je i za skidanje šminke, ali ne sa mog lica, nego sa obraza moje curice, na kojima često završi neki od ruževa jer ljubav prema šaranju lica je već naslijeđena, najdraža igra joj je upravo to šaranje.

Krema za lice Weleda, od kamilice. Prije Welede sam dugo koristila jednu Hipp kremu za lice za djecu, ali kako ju dugo nisam vidjela u prodaji tražila sam alternativu, koju sam pronašla u još boljoj kremi za dječiju kožu pod imenom branda Weleda. Krema je blagog mirisa, super se razmazuje i brzo upija a ono što mi je najvažnije je da koža moje djece bude mekana nakon što ju nanesem. Ne koristim je svaki dan, nego onako svakih par dana.
Pasta za zube Becutan. Muku sam mučila dok sam pronašla odgovarajuću pastu za zube prije 5 godina, kada sam je uvela za pranje zubića svog sina. Zubiće je počeo prati još sa godinu dana, ali to je bilo samo sticanje navike pa bih njegovu četkicu za zube samo pokvasila vodom i dala mu je u ručice da pere zubiće. Više ju je žvakao nego što je u stvari prao zubiće, ali tada mi je bila bitna samo navika, da zna da je to nešto što se radi pred spavanje i ujutro po buđenju. Dakle, nakon bačenog novca na različite paste za zube, sinu se dopala Becutan i malo po malo počeo ju je koristiti i koristio do nedavno. Becutan je pasta bez fluora i kao takva preporučena upravo za taj uzrast djece 2+ godine. Kažem koristili smo je do nedavno jer sa nicanjem stalnih zubića morali smo se prebaciti na “jače” paste, a i sin je izjavio da više nije beba i da želi ljutu pastu i dobio ju je u vidu Dontodent paste za zube, koja je sa dodatkom fluora.


Gel za kosu za djecu od Avona. Sin je već u fazi kad želi sebi napraviti frizuru a jako je teško naći neki dječiji gel za kosu, pa kada sam ga ugledala u Avon katalogu, morala sam mu ga kupiti. Dosta je vodenkast, te drži frizuru u željenom obliku dok se ne osuši, te samim tim vjerujem da mnogo manje štete nanosi od onih jačih proizvoda.

Avon sprej za kosu za djevojčice. Oh da samo znate kako krasan miris ima ovaj sprej, i jednostavno me mami da ga špricnem na kosicu svoje curice. Ne koristim ga često na njoj, češće ga stavim na svojoj kosi 🙂 ali nekad i na njenoj, jer ona kada vidi da ga ja stavim sebi,  želi da i njoj malo poprskam na kosicu.Method Minnie Mouse gel za tuširanje sam kupila na www.iherb.com i odličan je, hipoalergen, ne izaziva suze, ne sadrži u sebi boju i može se koristiti i za tijelo i za kosu. Nisam na vrijeme kupila obnovu pa sam morala potražiti zamjenu na našim policama.
Nakon što sam isprobala Weleda kremu za lice za djecu, koja mi se dopala, na policama gdje su izloženi Weleda proizvodi potražila sam i nešto što bih koristila za kupanje, nešto što će biti dovoljno blago i neće iritirati dječije okice i time ritual kupanja činiti noćnom morom, i na prijedlog Weleda savjetnice kupila sam ovaj šampon i gel u jednom.
Sin je već “veliki” i ne želi bebeče proizvode, te  je njegova zanimacija usmjerena ka gelovima na kojima su likovi koji su mu u tom momentu zanimljivi, pa trenutno koristimo ovaj Angry Birds gel. Njegov izbor podržavam s obizorm da se radi o proizvodu koji je bez sulfata i parabena.


Eto to bi bila grupa proizvoda koju koristim za svoju djecu. Voljela bih čuti i druge majke koji su to proizvodi koje koriste za svoju djecu a sa kojima su zadovoljne? Naravno ako ima i onih proizvoda koji su ih razočarali, nije na odmet da i njih spomenete 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0

5 Comments

Leave a Reply