Please assign a menu to the primary menu location under menu
Skin & hair care

Bioderma Sensibio H2O – micelarni rastvor za osetljivu kožu

Kucnuo je i taj čas, da napišem koji redak o kraljici micelarnih voda
20150520_134028
Pa da vidimo da li je ostala na tronu i da li je njena cena opravdana:

Poći ću od pretpostavke da ste upoznati sa micelarnim vodama/rastvorima i čemu oni služe, ali ukoliko niste, toplo vam preporučujem da kliknete na ovaj link i pročitate nešto novo.

Bioderma Sensibio H2O je formulisana tako da nežno čisti i uklanja šminku sa lica i očiju. Micele efikasno mikro-emulguju nečistoće i čuvaju prirodnu barijeru kože. Umirujući aktivni sastojci smanjuju iritacije kože. Hipoalergijski proizvod. Bez parfema, alkohola i boja.

Lista sastojaka:
Water (Aqua), PEG-6 Caprylic/Capric GlyceridesFructooligosaccharides, MannitolXylitol, Rhamnose, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Propylene Glycol, Cetrimonium Bromide, Disodium EDTA. [BI 446]

Moje iskustvo

Moram da priznam da sam ranije bila jako skeptična i prosto nisam mogla da verujem da samo jednim proizvodom mogu tako temeljno da očistim lice. Uporno sam skidala šminku sa očiju dvofaznim skidačem, čistila ostatak lica mlekom za čišćenje, a zatim nanosila tonik, ali u određenom trenutku je taj način čišćenja lice počeo da mi smeta.

Moja koža lica je normalna, ponekad dehidrirana (imam osećaj zatezanja), a ponekad zna i da odreaguje – ukoliko mi neki sastojak kreme ne odgovara, dobijem osip i crvenilo (sklona alergijskim reakcijama). OK, hajde da kažemo da sam svilena i da moram da vodim računa šta stavljam na kožu.

Sasvim neplanirano sam uzela da isprobam baš Biodermu, jer “ta ti je najbolja, sa njom nećeš pogrešiti”. Nimalo me nije impresionirala činjenica da je to “prva micelarna voda ikada” i “da se na svakih 8 sekundi jedan Sensibio H2O proda u svetu”.

20150520_134243

Što se tiče učinka po pitanju uklanjanja šminke – odlična je. Nemam običaj da svakodnevno koristim vodootpornu šminku, ali uspešno je uspela da skine i jedan dugotrajni karmin (koji bi svako normalan skinuo uljanim skidačem). Dalje, kada poredim svoje skidanje šminke pre Bioderme i sada, vidim i da daleko manje tufera koristim. Čak i u poređenju sa nekim drugim micelarnim vodama je daleko efikasnija. Ovde pričam o uklanjanju svakodnevne šminke gde sa Biodermom potrošim 3 tufera, a sa drugim micelarnim mi se dešavalo da potrošim po 5-6.
O iritaciji kože da i ne govorim! Ovo je jedina micelarna koju bih bez bojazni mogla da preporučim svakome i da budem sigurna da mu neće izazvati alergijsku reakciju. Ne stvara mi neprijatan osećaj zatezanja ili peckanja.Jedina zamerka kod ove micelarne mi je što je gorka (zbog ekstrakta krastavca), pa ipak moram da se umijem pre nanošenja kreme. Tako da se ne bih složila sa onim što piše na pakovanju, da nije potrebno ispirati sa kože.

Da li se isplati

I sad vi se verovatno čudite kako mi je jedina zamerka to što je micelarna gorka. A njena paprena cena?! Na gornjim slikama ste imali prilike da vidite Biodermu u svim mililitražama, a navešću i regularne cene:

100 ml – oko 800 dinara
250 ml – oko 1800 dinara
500 ml – oko 2300 dinara.

Prostom logikom dolazimo do zaključka da se najviše isplati najveće pakovanje!

Ono što je kod Bioderme dobro, jeste da se često može naći na akcijama i popustima, kao na primer kupiš 500ml, dobiješ 100ml na poklon; do nedavno sam viđala novu Biodermu od 500 ml sa pumpicom, koja je koštala oko 1900 dinara; a moj prvi primerak je bilo pakovanje od 250ml, koje me je koštalo 1000 dinara, jer su 2 pakovanja od 250ml u tom trenutku bila oko 2000 dinara.

To prvo pakovanje od 250 ml mi je trajalo skoro 6 meseci, ali sam se u tom periodu retko šminkala, a imala sam i druga sredstva za uklanjanje šminke. Na jesen sam brzopotezno “popila” i bočicu od 100 ml, a onda sam pred novu godinu kupila veliku bocu (sa popustom 25%) i trajala mi je nešto malo više od 5 meseci. Nedavno sam opet kupila veliku bocu, koju platih oko 1700 dinara (jer je bila na akciji) i ne mogu da prežalim što nisam pratila šta se dešava na sajtu Apoteke Srbotrade, jer je do mene došla informacija da je 500ml koštalo oko 1300 dinara. (O_O ovu info ekonomista u meni ne mož` da prežali)

20150520_135551

U svakom slučaju, ovo će za mene biti proizvod kome se uvek vraćam, a preporučila bih ga svakom ko pazi šta stavlja na lice 🙂 uz savet da prati kad su akcije 😉

Da li ste probali ovu micelarnu vodu?

Delite li moje oduševljenje?

Da li mislite da je odnos cene i kvaliteta opravdan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0

14 Comments

Leave a Reply