Please assign a menu to the primary menu location under menu
Nails

My favourite nail polishes – summer 2015

Primetih da na mom uredno zapostavljenom blogu, pored raznoraznih kategorija uopšte nisam pisala o favoritima koje svakodnevno koristim.
DSC_0623
 U narednom periodu ću to ispraviti, a počinjem od predivnih lakova za nokte koje sam volela i koristila tokom leta.

Pošto su mi za korišćenje fotoaparata, ipak, potrebne obe ruke, nail model mi je bila Tanja sa bloga Good morning, gorgeous! (ok, ok, nemam baš najreprezentativnije nokte, a i uvek se umažem okolo)
Počećemo, naravno, od ljubičaste boje. U mojoj skromnoj kolekciji lakova najbrojnije su ljubičaste nijanse, a ovog leta najviše sam mazala Essie Flowerista, koji je deo ograničene prolećne kolekcije za 2015tu godinu.
DSC_0631
Možda će nekoga zapanjiti činjenica da je ovo moj prvi Essie lak. Oduševila sam se na prvo mazanje, i iznenadila kako se samo sa jednim slojem dobija puna boja.
DSC_0233
Prilično brzo se suši, ali za te stvari nisam merodavna, jer ja u 99% slučajeva mažem i Seche Vite brzosušeći top coat.
DSC_0236
Ovaj lak je kupljen za vreme neke akcije u DMu pa ne platih punu cenu od oko 900 dinara, već nekih 600 i kusur dinara. Ekonomista u meni je zadovoljan ovim lakom i spreman je da nabavi još neku nijansu, pa čak i po punoj ceni :).
DSC_0248
Drugi na redu je popularni Kiko Mint milk 389. Da sam pisala onaj čuveni tag “bloggers made me buy it” prosto ne bih znala koga da okrivim 😉
 DSC_0630
Viđala sam ga već na nekim blogovima, ali okidač za mene je bio jedan prošlogodišnji Tijanin post, kada sam odlučila da mora biti moj!
DSC_0243
Ovo je, po mom mišljenju, najlepši mint lak ikada! Znam da kod nas ima sličnih nijansi od Eveline, China Glaze, Flormara, Golden Rose-a i slično, ali nije to to.
DSC_0244
Nabavila sam ga negde u oktobru prošle godine i mazala tokom cele jeseni i zime, pa ko će dočekati sunce. Tada je nastala prava pomama u blogosferi za njim. Znam da se nekim blogerkama nije baš najbolje pokazao, ali kod mene preživi i po 3-4 dana sa sve pranjem sudova i kose. Ma ja bih mu oprostila da se oljušti i isto popodne, eto toliko mi je divan.
DSC_0628
Sledeći lak je takođe iz Kiko porodice, a imam ga nešto malo duže od mesec dana. Predivni pink koralac – Mango, broj 281. Od kad sam ga dobila imam veliku dilemu “koji lak danas da namažem?”, jer smatram da su ove dve (Kiko) nijanse savršene za leto.
DSC_0262
Ovaj lak je nov, pa je malo “ređi” što znači da mu ipak trebaju dva sloja za punu pokrivenost.
Mango ima sjajni finiš, za razliku od Mint milk-a koji ima polu-mat finiš. Opet nisam merodavna za brzinu sušenja, jer uvek mažem Seche vite preko.
DSC_0267
Većina mojih Kiko lakova je kupljena u Italiji, po ceni od 3-4 eura, mada ponekad i Kiko ima akcije i sniženja…
Za kraj – lak koji mnogi traže čak i da pipnu 😉
DSC_0284
Tamno plavi OPI DS Lapis, iz Boga-pitaj-koje ograničene serije od pre par godina. Kupljen na onom aprilskom sajmu Svet Lepote. Ooo, kako sam samo glupa bila, što iz korpice nisam pokupila sve lakove sa srebrnim poklopcem.
DSC_0268
Ovaj lak sadrži u sebi dijamantske čestice, a sija se dok se ne osuši. Dovoljan je samo jedan sloj za punu pokrivenost i ovo je jedini lak preko koga ne mažem top coat, jer bi ubio svu lepotu ovog predivnog mat teksturca.
DSC_0278
Želim doživotne zalihe ovog laka! Sećam se da sam na sajmu videla i zeleni i ljubičasti. Aaah, mogu misliti kako tek oni divno izgledaju na noktima! Pretpostavljam da će se naći u korpicama na sledećem sajmu kozmetike po istoj ceni – 450 dinara.DSC_0283
Jedina mana su mu to što je iz ograničene serije i što mu se srebrna boja sa poklopca oljuštila…
Koje boje ste vi nosili ovog leta?

*Uživali, fotkali, kafu pili i nokte mazali u predivnoj Jazz Bašti*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0

17 Comments

Leave a Reply