Please assign a menu to the primary menu location under menu
Makeup

My favourite makeup blushes #1

Pošto je na FB stranici jednoglasno izglasano da sledeći post bude o mojim omiljenim rumenilima –

DSC_0251

tražili ste, čitajte 😉

Kada imam malo vremena da se našminkam, a želim da to izgleda dobro i traje ceo dan, uhvatim sebe kako se troumim između rumenila o kojima danas pišem: Sephora, Artdeco ili Sigma.

DSC_0253

Krenuću od rumenila koje najduže imam – Sephora blush me twice. U pitanju je duo, koji se sastoji iz bronzera i rumenila. Mogu se koristiti samostalno, a ranije sam najčešće mešala ova dva kada sam bila nešto tamnija. Bronzer je mat, a po boji me izuzetno podseća na Too Faced-ov Chocolate Soleil. Rumenilo je nežna boja kajsije sa sitnim šimerom, a po donjoj fotografiji se da videti da sam češće koristila samo njega, jer mi ova nijansa savršeno odgovara za neku dnevnu varijantu. Mešanje ove dve boje ostavljam za neku večernju šminku, jer se lako može preterati, zbog dobre pigmentacije. Ovaj duo se više ne može naći u prodaji, ali Sephora u svojoj ponudi od letos ima Sculpting Trio – sa hajlajterom. Mada se ja već duže vreme razmišljam da uzmem neko iz nove Colorful kolekcije…

Sephora Blush me twice

Sledeće po starosti, u mojoj kolekciji, jeste Sigma rumenilo u nijansi koja se zove Heavenly. To je bila ljubav na prvi pogled i prvo korišćenje.

sigma blush

Rumenilo je zaista kao iz raja, nežna boja kajsije. Zbog same nijanse, verujem da bi pristajao svakoj osobi svetlijeg tena, bez obzira na podton. Mat je, uopšte se ne trusi i lako se blenda. Idealno je za sve nežne makeup look-ove. Jedina mana mu je što nije dostupno u Srbiji (odnosno, moguće je samo online poručivanje, uz veliki rizik da se negde usput izgubi ili da vam naplate suludu cifru na carini).

Sigma i Artdeco

I za kraj, najmlađi član ekipe – Artdeco 30 Bright Fushia. Izuzetno pigmentovano rumenilo, sa sitnim zlatkasim shimmer-om. Iako nisam ljubitelj rozih rumenila, ovo rado koristim, a posebno sam ga volela ovog leta. Dolazi u pakovanju od 5gr, sa magnetom, pa se može čuvati u Z paleti (ili u kutijici za uloške, kada nemate dovoljno mesta u paleti, haha :))).

Zbog odlične pigmentacije, najčešće ga nanosim u maloj količini Real Techniques četkicom za rumenilo i doooobro blendam, a zatim ako ima potrebe nadograđujem boju.

DSC_0471

To su bila 3 rumenila koja najčešće koristim u svakodnevnom šminkanju, a moraću nekada da vam pokažem i drugu postavu 🙂

Bez kog rumenila vi ne možete da zamislite šminkanje?

Do sledećeg javljanja,

smizletina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1

The author: Smizletina

11 Comments

Leave a Reply