Please assign a menu to the primary menu location under menu
Makeup

Aura noviteti – jesen 2015, poseta fabrici (+ poklon)

Već treća tura novih proizvoda iz fabrike Aura je u mojim rukama, većinu sam isprobala i sa uživanjem trošim, ali nikako da moje cenjeno mišljenje osvane na blogu.

Aura noviteti

Takođe sam, pre nekih mesec dana, imala priliku da, sa još nekoliko blogera i novinara, posetim Aura fabriku u Nišu i lično vidim proces proizvodnje nekih proizvoda koje svakodnevno koristim.

Kompanija Aura broji nešto manje od 100 zaposlenih, fabrika je vrlo lepo i moderno uređena, a može se osetiti pozitivna atmosfera u svim sektorima (osim laboratorije i proizvodnje, uspeli smo da napravimo pometnju i u administrativnom delu fabrike 😉 )

DSC_1455

Tokom obilaska, najduže smo se zadržali u laboratoriji, gde smo mogli da vidimo proces pravljenja jednog Nano ruža, ali i da naučimo nešto više o sastojcima i samom procesu nastajanja proizvoda. Aurina laboratorija je razvojna, mesto gde se proizvodi prave “od nule”; konkretno, u slučaju ruža za usne, odlučuje se koji se voskovi stavljaju (u jedan karmin ide 6 do 7 različitih voskova – prirodnih i sintetičkih), zatim pigmenti, a na samom kraju se dodaju parfemi i arome. Toliko je faktora koji utiču na konačan ishod, odnosno izgled i karakteristike jednog proizvoda, da me je glava zabolela onog momenta kada sam shvatila koliko je to, zapravo, dugotrajan proces.

Pored razvoja proizvoda, u ovoj laboratoriji se vrši i kontrola kvaliteta, što znači da se svaki proizvod koji dođe iz proizvodnje testira. Sve sirovine se nabavljaju od dobavljača sa sertifikatima, svaka serija proizvoda se kontroliše, a Institut za javno zdravlje je taj koji odobrava proizvode.

Zatim smo, bukvalno, protrčali kroz proizvodne pogone, gde su se tog dana pravili ruževi i rumenila (kažem “tog dana” zato što u fabrici ne postoje radovi po smenama, već se u proizvodnji pridržavaju plana i programa gde se, na primer, jednog dana prave, pune i pakuju puderi, a sledećeg rumenila, itd):

Aura making of

A nijedna blogerka nije ostala ravnodušna na lonce sa po nekoliko litara sjajeva za usne:

Aura lipgloss

Zatim smo prdužili do mesta gde se na bočice sa proizvodima lepe deklaracije i vrši pakovanje za dalju distribuciju:

Aura factory

 Nakon obilaska fabrike smo na poklon dobili novitete, koji se sada već uveliko nalaze u prodaji:

Aura Eyebrow shadow, Lash&Brow Gel, Mattifying Primer , 3D makeup sponge
Eyebrow shadow, Lash&Brow Gel, Mattifying Primer , 3D makeup sponge

Na mene su najjači utisak ostavile paletice senki za obrve, koje dolaze u 3 varijante – 01 light, 02 medium i 03 dark:

Aura eyebrow shadow

Na prvi pogled se vidi da je 01 Light namenjena osobama svetlije puti i kose (plavušama), 02 Medium brinetama, a 03 Dark crnkama. Meni najviše odgovara 02 Medium, mada rado eksperimentišem sa sve 3 palete. Kako moje obrve izgledaju sa Aura Eyebrow senkama možete videti u ovom postu. Iako izgleda da su nijanse iste, moj mali pomoćnik je opet umešao svoje ručice da vas uveri u suprotno:

eyebrow shadow swatch

U zavisnosti od raspoloženja koristim tamniju senku iz prve palete (01 Light), nekad mešam obe senke iz druge palete (02 Medium),  a najviše mi se dopada kako izgleda svetlija nijansa iz treće palete (03 Dark).

Aura eyebrow shadow swatch

Za razliku od senki za obrve, Lash & Brow fixing gel me nije posebno oduševio. Ruku na srce, do sada nisam naišla na gel koji je moje obrve mogao da fiksira. Kod ovog gela sam primetila da ne ulepi i ne ukruti obrve, a moje je držao na mestu maksimum sat vremena. Kako sređujem svoje obrve pisala sam davno, što možete pročitati ovde (način je ostao isti, samo sam promenila senke).

Manija za Beauty Blenderom me nije zahvatila kad i sve ostale, uvek sam više volela da koristim četkice za nanošenje tečnog pudera. Aurin 3D Makeup Sponge izgleda kao originalni bjuti blender, a preporuka je da se koristi na isti način – sunđer se pokvasi, zatim pažljivo ocedi a zatim se širom stranom utapkava puder na lice, dok se vrh koristi za nanošenje korektora i pudera na teže dostupnim mestima (ispod očiju i oko nosa). Na sledećoj fotografiji je prikazan sunđer, pre prvog korišćenja, levo suv, desno pokvašen i isceđen:

3D makeup sponge

 Kada se pokvasi, sunđer se uveća za par centimetara i preporuka je da se odmah nakon nanošenja pudera temeljno opere (jer mu nema pomoći ako se puder osuši, a sunđer opere posle nekoliko sati), a moj nedostatak vremena prilikom šminkanja je razlog što ovaj sunđer ne koristim često. Za ovih par korišćenja sam primetila da lepo rasporedi tečni puder po licu, bez tragova (što mi se sa četkicom dešava), koža deluje prirodnije iako imam puder. Čak sam uspela da ga oštetim prilikom jednog pranja, iako nemam preterano dugačke nokte, pa savetujem oprez prilikom korišćenja. Takođe, ovaj sunđer se može koristiti i za nanošenje tečnih iluminatora.

Aura Illuminate ME

Kad smo već kod iluminatora, da kažem koju o Aurinim. Aura Illuminate ME! tečni iluminatori (hajlajteri) dolaze u 2 nijanse: Glamglow (hladnija i rozikasta nijansa) i Sunlight (toplija, zlatna nijansa). Mogu se koristiti na više načina – za isticanje određenih delova lica (jagodice, nos, iznad usana, vrh brade…) ili se pomešati sa tečnim puderom, za postizanje blistavog tena. Imam tu neku čudnu naviku da Sunlight mešam sa tečnim puderom, a Glamglow nanosim na jagodice na kraju šminkanja. U svakom slučaju, oba hajlajtera su vrlo suptilna, daju diskretan sjaj (naravno, uvek može da se pretera, ali i to se da srediti), a jedna pumpica se meni pokazala kao idealna količina.

Iako bi logično bilo da za favorita izaberem Sunlight, ja ih oba volim i koristim, rekla bih, podjednako. Na sledećoj fotografiji se vidi koja količina proizvoda izlazi sa jednom pumpicom i kako izgledaju kada se nanesu prstima:

Aura Illuminate me swatch

Pošto sam dala sebi za pravo da spominjem nešto što je u prodaji već 2 meseca, hajde da podelim sa vama i utiske o nečemu što je u prodaji tek 2 dana (u odsustvu fotoaparata, stavljam fotografiju sa instagrama):

Aura makeup brushes, Aura cetkice

Prva po redu je Bronzer Contour Brush i, kao što joj ime kaže, namenjena je nanošenju bronzera i konturisanju lica. Ljubav na prvo korišćenje! Savršene je veličine, možda bi mogla da posluži i za rumenilo (javljam kad isprobam 😉 ).

Druga po redu je Blending Eyeshadow Brush, koja je namenjena mešanju senki u pregibu oka. Meni se čini maaalčice prevelika za tu namenu, pa sam je već koristila za nanošenje hajlajtera, a zbog veličine i mekoće dlačica (dovoljno su meke, a opet se ne savijaju i četkica ne gubi oblik pod pritiskom) verujem da ću je najčešće koristiti za setovanje pudera ispod očiju, na kraju šminkanja.

Treća četkica, Concealer Brush – namenjena nanošenju korektora, jedina je koju nisam isprobala. Veća je od svih četkica za korektor koje imam, pa ću videti kako će se pokazati.

Četvrta četkica je Retractable Lip Brush, četkica za usne, koja se uvlači, što je čini idealnom za svaku torbu. Nisam očekivala ovakvu preciznost prilikom nanošenja karmina i izdvajam je kao favorita, iako sam se na prvi pogled zalepila za prve dve četkice 🙂 .

I na kraju poklon za nekog od vas. Prilikom posete fabrici sam dobila i novi Pore Minimizing primer, odnosno bazu za T zonu. Kako je moja koža suva, a ova baza je namenjena nekome čija je T zona sklona mašćenju, odlučila sam da je nekome poklonim.

DSC_0067

Ukoliko želite da učestvujete, potrebno je da:

  1. Pratite blog putem Fejsbuka ili Instagrama ili Bloglovina ili Google +
  2. Da podelite fotografiju o ovom postu sa Fejsbuka ili Instagrama ili Google+ javno na svom profilu
  3. Da mi u komentaru napišete pod kojim me imenom / nadimkom pratite i na kojoj društvenoj mreži i gde ste podelili fotku – link nije obavezan ( e mail adresu ne morate da ostavljate javno, zato što je već unosite prilikom ostavljanja komentara)

Igramo se do 14.11.2015 u ponoć, a pobednika izvlačim u nedelju 15.11.2015, u toku dana. Trudiću se da opet objavim kratak video, kao što sam do sada radila na Instagramu, a ovaj post ću update-ovati i na kraju napisati ime pobednika, koji će imati 48h da mi se javi na smizletina@yahoo.com.

Nagradna igra je otvorena za sve čitaoce, s tim da u Srbiji šaljem Post Express-om, a na adrese van Srbije šaljem običnom poštom, pa se unapred ograđujem da li će poklon nekome stići u jednom komadu (ako uopšte stigne do primaoca).

SREĆNO!

Da li ste isprobali nove proizvode od Aure?

Imate li neki drugi omiljeni Aura proizvod, koji nisam spominjala u ovde (kao, na primer Aura Absolute Matte tečne ruževe 😉 )?

Šta vam se od gore pomenutih proizvoda najviše dopada?

 

Do sledećeg čitanja,

smizletina

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...7

The author: Smizletina

81 Comments

Leave a Reply