Read Бизнес отвъд ограниченията by Richard Branson Free Online


Ebook Бизнес отвъд ограниченията by Richard Branson read! Book Title: Бизнес отвъд ограниченията
City - Country: No data
Loaded: 1930 times
Reader ratings: 4.1
The author of the book: Richard Branson
Edition: AMG Publishing
Date of issue: 2010
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 9.56 MB

Read full description of the books:„Бизнес отвъд ограниченията“ е първата книга на ексцентричния собственик на Върджин – Ричард Брансън, посветена изцяло на бизнеса. След успяха на предишните му книги – автобиографията „Как изгубих наивността си“ и „Майната му! Да го направим!“, събрала уроците на живота му, много хора са питали автора защо не напише наръчник за създаване на успешен бизнес. И Брансън го прави, само че по своя си начин – като съчетава полезното с приятното, работата със забавлението, без правила и наставления, а непринудено, под формата на приятелски разговор, украсен с колоритни истории и чувство за хумор.
В „Бизнес отвъд ограниченията” е събран повече от 40-годишен опит в създаването на процъфтяващи компании, управление на служители, изграждане на печеливша марка за „начин на живот”, защита срещу кризи и извличане на поуки от неуспехите.
За Брансън бизнесът е творческо занимание, също като рисуването и композирането. Затова основната му цел с тази книга е да дава идеи, като сподели основните елементи, довели до успеха на неговите компании – дори в моменти на неблагоприятна икономическа ситуация и въпреки непрекъснато променящия се пазар.
Какви качества трябва да притежава човек, за да бъде нает на работа във Върджин? Как Брансън и екипите му се справят с кризите? На какви условия трябва да отговаря една фирма, за да проявява гъвкавост на пазара? Как се започва бизнес в един напълно непознат бранш? Как се създава уважавана от потребителите марка. Кои са предприемачите, на които Брансън се възхищава?
Освен отговорите на всички тези въпроси, читателят ще научи още за едни от най-големите постижения на Върджин например забележителните истории на компанията за мобилни комуникации Върджин Мобайл и железниците Върджин Трейнс. Ще се запознае с поуките от навлизането на Върджин на пазара с безалкохолни напитки и войната в Кока-Кола. Ще се удиви от амбициозните планове на Върджин Галактик за космически туризъм и подпомагане на изследователската дейност в Космоса. И ще осъзнае колко важно е за един предприемач непрекъснато да предизвиква себе си и да мисли мащабно. Защото Брансън показва на практика как бизнесът може да се съчетае с най-належащите проблеми на човечеството – опазването на околната среда, овладаването на климатичните промени, бедността и СПИН.
В книгата липват т.нар. правила и формули за изграждане на успешни фирми. Ето как самият Брансън обяснява защо:

„Всяка фирма действа според собствените си правила. Съществуват много начини за управление на успяла компания. Но е възможно действия, които са се оказали подходящи веднъж, друг път да не проработят. Онова, което всички ви казват да не правите, може да се окаже подходящо... веднъж. Няма установени правила. Няма да се научите да ходите, като следвате правилата. Ще се научите чрез практика и като падате, а се научавате как да не падате, след като паднете. Това е най-голямата тръпка на света, но тя ще избяга с крясъци, щом зърне изброените в наръчниците правила. Повечето ми решения, свързани с Върджин, са продиктувани от вътрешния ми инстинкт. Никога не съм анализирал официално начина си на работа. Какъв смисъл има? В бизнеса, както и в живота, никога не попадате в абсолютно идентична ситуация два пъти.“

Независимо дали е изпълнителен директор, собственик на компания, мениджър, иска да създаде своя фирма или просто притежава новаторски дух и обича приключенията, читателят на тази книга ще се наслади на едно динамично и вдъхновяващо пътешествие из дебрите на бизнес, който не признава ограниченията.


Download Бизнес отвъд ограниченията PDF Бизнес отвъд ограниченията PDF
Download Бизнес отвъд ограниченията ERUB Бизнес отвъд ограниченията PDF
Download Бизнес отвъд ограниченията DOC Бизнес отвъд ограниченията PDF
Download Бизнес отвъд ограниченията TXT Бизнес отвъд ограниченията PDFRead information about the author

Ebook Бизнес отвъд ограниченията read Online! Sir Richard Charles Nicholas Branson is an English business magnate, best known for his Virgin brand of over 360 companies. Branson's first successful business venture was at age 16, when he published a magazine called Student. He then set up a record mail-order business in 1970. In 1972, he opened a chain of record stores, Virgin Records, later known as Virgin Megastores and rebranded as zavvi in late 2007. With his flamboyant and competitive style, Branson's Virgin brand grew rapidly during the 1980s - as he set up Virgin Atlantic Airways and expanded the Virgin Records music label. Richard Branson is the 236th richest person according to Forbes' 2008 list of billionaires as he has an estimated net worth of approximately $7.9 billion USD.


Reviews of the Бизнес отвъд ограниченията


LEO

An enticing cover and a controversial story.

CHARLES

Time flew unnoticed.

MADDISON

Just a terrific book.

HUGO

Pozitivnenko, but naпve to the ugly.

DARCY

Energy text
Add a comment
Download EBOOK Бизнес отвъд ограниченията by Richard Branson Online free

PDF: biznes-otvd-ogranicheniyata.pdf Бизнес отвъд ограниченията PDF
ERUB: biznes-otvd-ogranicheniyata.epub Бизнес отвъд ограниченията ERUB
DOC: biznes-otvd-ogranicheniyata.doc Бизнес отвъд ограниченията DOC
TXT: biznes-otvd-ogranicheniyata.txt Бизнес отвъд ограниченията TXT